Meciul Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2 - Karolina Pliskova (Cehia), locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, din semifinalele Miami Open, a fost întrerupt a doua oară, vineri, la scorul de 5-7, 0-5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simona Halep a început bine meciul cu Pliskova, a fost agresivă, a jucat cu mingi lungi şi pe marginile terenului, care au obligat-o pe adversară să se mişte mult şi să lovească din poziţii inconfortabile. Halep a servit însă slab, a coborât nivelul de joc din ce în ce mai mult şi i-a permis jucătoarei cehe să intre mai bine în joc. 

Pliskova nu a început grozav partida, dar căderea din jocul româncei i-a oferit puncte şi încredere. Sportiva cehă şi-a reglat în special serviciul, apoi loviturile imparabile şi, cum de dincolo de fileu nu a venit nicio reacţie, s-a desprins cu uşurinţă.

În primul set, cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 2-2, apoi Halep a făcut break, iar Pliskova a răspuns cu rebreak. Pe serviciul Karolinei Pliskova, la 3-3, Halep a avut 40-15, dar ploaia a întrerupt partida timp de aproape o oră.

La reluare, Pliskova a comis o dublă greşeală, astfel că scorul a devenit 4-3 pentru Simpna, apoi 5-3, după serviciul româncei.

Din acel moment, s-a produs o nouă prăbuşire bruscă în jocul Simonei Halep care a pierdut nouă ghemuri la rând, cele de 5-5 şi de 5-6, la zero. La 5-6, Halep a condus cu 40-15 pe propriul serviciu, dar setul a trecut în dreptul adversarei, cu 7-5, după 49 de minute.

Simonei Halep nu i-a mai ieşit nimic în setul al doilea, iar Pliskova a făcut repede 5-0, înainte ca ploaia să oprească din nou partida, după 70 de minute de joc efectiv.

Învingătoarea din acest meci, care probabil va fi reluat vineri seară, va evolua în finală cu australianca Ashleigh Barty, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 12.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.