Meciul CSU Craiova - FCSB, care se desfăşoară pe Stadionul Ion Oblemenco, în Liga I, a fost oprit în minutul 8, la scorul de 0-1, pentru ca spectatorii să-i aducă un omagiu fostului internaţional Ilie Balaci, decedat duminică dimineaţă. În cea mai mare parte a carierei lui de fotbalist, Balaci a purtat numărul 8 pe tricou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fanii, care au umplut în totalitate arena din Craiova, au aplaudat şi au aruncat flori pe teren. "Ilie Balaci, de la 8 la infinit", a fost mesajul afişat de un banner.

Din nefericire pentru gazde, înainte, Kelici (CSU Craiova) a deschis scorul chiar în minutul 8, marcând în propria poartă.

Jucătorii FCSB şi ai gazdelor, precum şi arbitrii au intrat pe teren cu tricouri cu chipul fostului fotbalist craiovean peste echipamentul de joc. Toţi fotbaliştii evoluează cu câte o banderolă neagră pe braţ.

Înaintea partidei, s-a ţinut un moment de reculegere pentru Ilie Balaci, iar spectatorii au aprins luminile telefoanelor mobile. Şi fanii FCSB care sunt prezenţi pe stadion au scandat numele lui Balaci şi au respectat momentul de reculegere.

Pe ecranele din stadion s-au prezentat în ora dinainte de startul jocului imagini cu Ilie Balaci. În exteriorul arenei din Craiova a fost amenajat un loc în care fanii pot depune flori şi aprinde lumânări pentru fostul fotbalist.

În sectorul oficial al arenei, a fost lăsat un scaun liber, pe care a fost pus un tricou cu numărul 8, şi au fost aprinse candele.

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Potrivit digisport.ro, trupul neînsufleţit al lui Balaci a fost depus, duminică, la solicitarea familiei, la Biserica Sf. Ilie din Craiova, locul în care a avut loc atât cununia religioasă a lui Balaci, cât şi botezul celor două fiice ale sale, Lorena şi Liana.

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.