Campionul mondial de Formula 1, Max Verstappen, a semnat un nou contract cu Red Bull, valabil până la sfârşitul anului 2028, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Precedenta înţelegera a pilotului era valabilă până la finalul sezonului 2023.

"Iubesc această echipă şi anul trecut a fost pur şi simplu incredibil. Obiectivul nostru, de când ne-am reunit în 2016, a fost să câştigăm campionatul şi am făcut asta. Acum este vorba de a menţine numărul unu pe maşină pe termen lung", a spus Verstappen.

Presa a scris că noul contract al olandezului este de 40 de milioane de lire sterline pe an (48 de milioane de euro), dublu faţă de cât câştiga până acum.

"A-l avea pe Max angajat cu Red Bull Racing până la sfârşitul anului 2028 este o adevărată declaraţie de intenţie. Obiectivul nostru imediat este păstrarea titlului de campion mondial al lui Max, dar această înţelegere arată, de asemenea, că face parte din planificarea pe termen lung a echipei”, a declarat şeful Red Bull, Christian Horner.

În vârstă de 24 de ani, Verstappen a câştigat anul trecut primul titlu mondial din carieră în ultimele viraje ale ultimei curse a sezonul, în care l-a întrecut, într-un mod controversat, pe britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes.

Verstappen este la Red Bull din 2016, după ce în 2014 şi 2015 a concurat pentur "sora mai mică" Torro Rosso. În Marele Circ, olandezul are 20 de victorii de etapă, 60 de clasări pe podium şi 13 pole-position-uri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.