Marius Urzică este noul antrenor coordonator al lotului masculin de gimnastică, funcţie în care îl înlocuieşte pe Ioan Suciu, a anunţat, marţi, FRG. Urzică revine în ţară după trei ani în care a pregătit gimnaştii din Qatar, printr-un contract cu Comitetul Olimpic al acestei naţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din ianuarie 2018, lotul masculin va avea un nou antrenor coordonator. Astfel, Marius Urzică, singurul campion olimpic al României de până acum, revine acasă pentru a ajuta la reconstrucţia gimnasticii masculine. Să-i fim alături cu încredere. Mult succes, Marius!”, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Gimnastică.

Marius Urzică (42 ani) a cucerit titlul olimpic la cal cu mânere în urmă cu 17 ani, la JO din 2000.

El a mai activat la lotul naţional masculin, în 2009, după trei ani de la retragerea din activitatea de gimnast.

În primăvara anului 2014, Marius Urzică a semnat un contract ca antrenor în Qatar, cu Comitetul Olimpic din acea ţară.

De-a lungul carierei de gimnast, Marius Urzică a obţinut numeroase medalii la marile competiţii, cele mai importante fiind cele patru olimpice – aur (JO 2000, cal cu mânere), argint (1996, 2004, la cal cu mânere) şi bronz (2004, cu echipa).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.