Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, fost număr 1 mondial, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a fost depistată pozitiv, după un test la Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 28 de ani, Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv cu substanţa meldonium, conţinută de un medicament pe care îl folosea de mai mulţi ani, la recomandarea medicilor săi.

Şarapova a aflat că acest medicament a fost introdus pe lista substanţelor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping abia din acest an, după ce a primit o scrisoare de la Federaţia Internaţională de Tenis, prin care a fost anunţată că nu a trecut testul antidoping de la Australian Open.

"Am picat testul şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru asta. Am luat medicamentul timp de zece ani, dar de la 1 ianuarie substanţa conţinută a intra pe lista celor interzise şi nu am ştiut. Am primit la 22 decembrie un e-mail de la WADA despre schimbările apărute pe lista substanţelor interzise şi nu am dat click pe acel link. Am făcut o mare greşeală. Ştiu consecinţele şi nu-mi doresc să-mi închei cariera astfel . Sper să mi se dea şansa de a juca din nou”, a declarat Şarapova, conform BBC.

CITEŞTE ŞI: ITF: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie

Jucătoarea rusă a adăugat că nu intenţionează să se retragă din carieră.

Maria Şarapova s-a născut 19 aprilie 1987 la Niagan (Rusia), dar este rezidentă la Bradenton (SUA) din 1994. E a început tenis la patru ani, iar la nouă ani a mers la Academia Bollettieri.

CITEŞTE ŞI: Navratilova: Sper ca Şarapova să scape, a fost o greşeală din neatenţie

Rusoaica, care a debutat în circuitul WTA în 2001, a câştigat în cariera sa 35 de turnee la simplu şi trei la dublu. Primul succes la simplu a venit în 2003 la turneul de la Quebec City. Şarapova a câştigat cinci turnee de Grand Slam în carieră, Wimbledon în 2004, US Open în 2006, Australian Open în 2008 şi Roland Garros în 2012 şi 2014, la această ultimă ediţie întrecând-o pe Smona Halep în finală. Ea s-a impus şi la Turneul Campioanelor în 2004, dar şi cu echipa Rusiei la Fed Cup în 2008.

CITEŞTE ŞI: Şeful WTA: Sunt foarte trist pentru Maria, noi vom sprijini deciziile luate de ITF în acest caz

Maria Şarapova a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Sportiva din Rusia, aflată în acest moment pe locul 7 WTA, a ocupat în cinci rânduri prima poziţie în clasamentul mondial (prima dată în 22 august 2005) şi a stat pe această treaptă timp de 21 de săptămâni. Şarapova a câştigat 36.766.149 de dolari din premii.

CITEŞTE ŞI: Medicamentul luat de Şarapova folosit în tratarea anginei pectorale, dar şi pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive

Maria Şarapova are o avere estimată la peste 200 de milioane de dolari. Ea a fost sau este imaginea unor mărci  renumite, cum ar fi Nike, Canon, Tag Heuer sau Tiffany. În 2010, ea a semnat un contract cu Nike pe opt ani, în valoare de 70 de milioane de dolari.

În 2015, revista Forbes a desemnat-o pe Mara Şarapova sportiva cel mai bine plătită din lume pentru al 11-lea an consecutiv.

CITEŞTE ŞI: WADA: Aşteptăm decizia ITF în cazul Şarapova; meldonium a fost folosit de sportivi pentru îmbunătăţirea performanţelor

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.