Marele Premiu al Olandei va reveni, din 2020, în calendarul Formulei 1, pe circuitul de la Zandvoort, după o pauză de 35 de ani, au anunţat organizatorii Marelui Circ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marele Premiu al Olandei s-a disputat neîntrerupt în Campionatul Mondial de Formula 1 din 1952 până în 1985. În 1962 şi 1976, cursa s-a numit Marele Premiu al Europei.

Aflat aproape de Marea Nordului, Circuit Zandvoort are o lungime de 4,3 kilometri, cu 13 viraje. Acesta a fost renovat în configuraţia actuală din 1995, lucrările finalizându-se în 2001.

Data exactă a noii curse din Marele Circ nu a fost anunţată, dar contractul prevede ca Zandvoort să găzduiască Marele Premiu al Olandei cel puţin trei ani. 

Olanda are în acest moment unul dintre cei mai talentaţi piloţi de pe grila de start, Max Verstappen de al Red Bull, în vârstă de 21 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.