Rezultatele oficiale ale Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei sunt cele de la finalul turului 68, nu după 70, câte erau programate, din cauza faptului că steagul cu pătrăţele, care marchează sfârşitul cursei, a fost fluturat cu un tur mai devreme de modelul Winnie Harlow.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru că finalul cursei a fost semnalizat la finalul turului 69/70, s-a aplicat regula cursei oprite cu steagul roşu, care omologhează rezultatele cu un tur înainte.

Piloţii, între care câştigătorul Sebastian Vetel de la Ferrari, au parcurs totuşi toate cele 70 de tururi ale cursei, deşi stewarzii de pe marginea pistei au fluturat şi ei steagurile lor ca şi când cursa se terminase. Majoritatea monoposturilor este dotată cu un dispozitiv ce indică cu exactitate turul în care se află pilotul.

Vettel s-a temut că semnalizarea greşită a finalului cursei ar fi putut aduce fanii pe pistă şi i-ar fi expus la accidente grave.

Din fericire, nu s-a întâmplat aşa ceva şi nici ordinea primilor zece piloţi nu a fost alterată de eroare produsă.

Directorul de curse al FIA, Charlie Whiting, a declarat că nu Winnie Harlow este vinovată de greşeală, ci starterul oficial, care i-a cerut fotomodelului canadian să fluture steagul.

"Steagul cu pătrăţele a fost fluturat cu un tur mai devreme din cauza unor neînţelegeri între starter şi cei din camera de control a cursei", a explicat Whiting, potrivit motorsport.com.

Pilotul german al echipei Ferrari, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Canadei, a şaptea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Cei trei ocupanţi ai podiumului şi-au păstrat ordinea în care au plecat în cursă.

Aceasta a fost a 50-a victorie din carieră a lui Vettel, a doua la Montreal şi a treia în acest an.

Australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull a trecut linia de sosire al patrulea (a fost al şaselea la start), înaintea britanicului Lewis Hamilton de la Mercedes, clasat al cincilea (al patrulea pe grilă) şi a finlandezului Kimi Raikkonen de la Ferrari, al şaselea (al cincilea pe grilă).

În urma acestor rezultate, Vettel a revenit în fruntea clasamentului piloţilor, cu 121 de puncte. Hamilton este pe locul 2, cu 120 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.