Atacantul formaţiei Manchester United, Marcus Rashford, i-a adus un omagiu lui George Floyd, bărbatul de culoare, care a murit după o arestare în forţă a poliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Într-o vreme în care oamenii sunt chemaţi să se unească, noi părem mai divizaţi ca niciodată", a declarat atacantul de 22 de ani.

 

Şi trei jucători de culoare din Bundesliga l-a omagiat pe Floyd la meciurile din weekend, atacantul Borussiei Mönchengladbach Marcus Thuram, îngenunchind pe teren după ce a înscris primul său gol.

Moartea unui bărbat de culoare american, George Floyd - neînarmat - în urma unei arestări ”în forţă” a declanşat un val de furie la Minneapolis, unde familia victimei denunţă o folosire ”excesivă şi inumană” a forţei şi rasismul poliţiei în acest oraş din Minnesota, în nordul Statelor Unite.

Scena - transmisă lunea trecută de o trecătoare pe Facebook Live - a surprins un bărbat pus la pământ, pe burtă, de către un poliţist care îl imobilizează cu un genunchi pe gât.

George Floyd s-a plâns - timp de multe minute - că nu poate respira şi că îl doare, în timp ce agentul, un alb, i-a spus să stea calm.

Un al doilea poliţist i-a ţinut la distanţă pe trecători, care au început să protesteze în momentul în care Floyd nu mai mişca.

”Nu mai respiră, nu mai mişcă, luaţi-i pulsul”, repeta un trecător, în timp ce poliţiştii au aşteptat o ambulanţă, care a sosit după mai multe minute.

El a fost transportat la un spital din oraş, unde a murit.

Patru poliţişti din Minneapolis au fost concediaţi, marţi, după ce înregistrarea video a intervenţiei a fost pusă în circulaţie pe reţele de socializare.

Poliţistul Derek Chauvin, implicat în moartea lui George Floyd, a fost arestat şi acuzat de omor prin imprudenţă.

Confruntări între manifestanţi şi poliţişti au zguduit, toată săptămâna trecută, mai multe oraşe din Statele Unite ale Americii, plasate în stare de asediu. Poliţiştii au încercat fără succes să calmeze furia care s-a răspândit în ţară după moartea afro-americanului George Floyd.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.