Fundaşul echipei Real Madrid, Marcelo, ar putea rata meciul retur al semifinalelor Ligii Campionilor cu Chelsea, pentru că a fost chemat să monitorizeze o secţie de votare în timpul alegerilor locale, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegerile pentru adunarea din Madrid au loc marţi. Real, care a terminat la egalitate, scor 1-1, acasă, în prima manşă, joacă returul pe Stadionul Stamford Bridge în ziua următoare.

Clubul spaniol "analizează situaţia" pentru a vedea dacă "vreun regulament îl va permite jucătorului să plece cu echipa”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Fundaşul stânga brazilian a început în jocul de marţi ca titular şi a fost implicat în golul egalizator marcat de Benzema.

Cu excepţia cazului în care Marcelo este scutit de îndatoririle din ziua alegerilor, nu i se va permite să însoţească echipa cu o zi înainte de joc.

Ziarul spaniol El Mundo a scris că gruparea madrilenă a făcut apel la Comisia Electorală, dar cererea a fost respinsă.

Toţi spaniolii aflaţi în registrul electoral pot fi chemaţi să lucreze la secţiile de votare şi sunt plătiţi 65 de euro, fiind nevoie de circumstanţe speciale pentru a fi scutiţi.

Marcelo, în vârstă de 32 de ani, a primit cetăţenia spaniolă în 2011.

Deşi situaţia sa reprezintă cu siguranţă unul dintre motivele cele mai neobişnuite pentru a pierde o semifinală a Ligii Campionilor, nu este fără precedent în fotbalul spaniol.

Portarul echipei Levante, Aitor Fernandez, a fost numit pe o listă de rezervă pentru a fi prezent la o secţie de votare din oraşul său natal Mondragon, în 2019, când în aceeaşi zi trebuia să joace un meci împotriva formaţiei Athletic Bilbao. Cu toate acestea, el a fost scutit de sarcinile electorale şi a fost autorizat să joace.

Inaki Williams de la Athletic Bilbao a fost, de asemenea, scutit să lucreze la o secţie de votare în 2015, în timp ce votul s-a suprapus peste un meci cu Levante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.