Operaţia la mână la care a fost suspus fundaşul spaniol al echipei Borussia Dortmund, Marc Bartra, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a fost rănit în exploziile care au vizat autocarul formaţiei, a decurs bine, a anunţat clubul german, citat de L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bartra a suferit o ruptură a osului radial, iar mai multe cioburi i-au pătruns în braţul drept.

Borussia Dortmund a efectuat un antrenament uşor miercuri dimineaţă, în ziua în care trebuie să aibă loc meciul cu AS Monaco, după reprogramare, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Şedinţa de pregătire a avut loc la baza de antrenament a clubului, în estul oraşului.

Preşedintele clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, i-a vizitat pe jucători în această dimineaţă.

"Le-am cerut să demonstreze că Borussia Dortmund nu se înclină în faţa terorii", a declarat Watzke.

Poliţia germană a anunţat, marţi seară, că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia.

Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi, în scurt timp, "trei încărcături explozive au fost detonate", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann.

Geamurile autocarului au fost sparte, iar fundaşul spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, a fost rănit la braţul drept.

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco a fost amânat pentru miercuri. Partida urma să aibă loc marţi seară, de la ora 21.45, dar se va disputa miercuri de la ora 19.45.

Anchetatorii germani examinează posibile legături ale militanţilor islamişti cu cele trei explozii care au vizat autocarul echipei Borussia Dortmund.

Procurorul federal a preluat ancheta şi a anunţat că va face o conferinţă de presă la ora 15.00 (ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.