Pilotul spaniol Marc Marquez, operat, marţi, de triplă fractură de humerus, s-a întors deja la Jerez, unde este programată, în acest week-end, a doua cursă de MotoGP a sezonului, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marc Marquez, 27 de ani, a suferit, duminica trecută, o fractură de humerus drept la Marele Premiu al Spaniei, prima etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, desfăşurată tot la Jerez. Spaniolul a fost victima unei căzături dure cu patru tururi înainte de finalul cursei, în timp ce se lupta pentru locul 2, după o revenire spectaculoasă din coada plutonului.

El a fost operat cu succes, marţi, la Barcelona, de o triplă fractură la humerusul drept. Medicii au constatat că nervul radial nu a fost afectat şi i-au montat o placă de titan prinsă cu şuruburi pe osul fracturat.

Deşi revenirea lui în curse era aşteptată la 9 august, la Brno, în a treia etapă, pilotul a rămas în spital mai puţin de 48 de ore, apoi s-a întors la Jerez.

Pentru a fi prezent pe grila de start a Marelui Premiu al Andaluziei, sextuplul campion mondial are nevoie de acceptul serviciului medical al competiţiei, care îi va testa mobilitatea braţului accidentat. Teoretic, pilotul echipei Honda Repsol îşi poate mişca braţul drept, nervul nefiind atins, iar osul fracurat este bine imobilizat în urma operaţiei.

Această situaţie i-a luat prin surprindere şi pe înginerii şi mecanicii săi, care plecaseră de la Jerez şi care trebuie să revină acum şi să-i pregătească foarte repede motocicleta de concurs.

Marele Premiu al Andaluziei este programat duminică, iar calificările, sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.