Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a condamnat, luni, rasismul la adresa starului echipei Real Madrid, Vinicius Junior, înregistrat la meciul din LaLiga cu Valencia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lula a spus, într-o conferinţă de presă, că vrea să traansmită un mesaj de solidaritate cu Vinicius.

“A fost atacat. I s-a spus ‘maimuţă’. Nu este posibil în secolul XXI să existe prejudecăţi rasiale atât de puternice pe atât de multe stadioane de fotbal. Este nedrept ca un biet băiat care poate deveni cel mai bun din lume – categoric este cel mai bun la Real Madrid – să fie insultat pe fiecare stadion pe care joacă”, a precizat preşedintele Braziliei.

CITEȘTE ȘI Vinicius Junior, din nou ţinta rasismului. “Campionatul care cândva a fost al lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano şi Messi astăzi este al rasiştilor”, spune fotbalistul / Reacţia lui Ancelotti

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.