Tehnicianul Mircea Lucescu, care a fost numit, marţi, antrenor al echipei Zenit Sankt Petersburg, a declarat că este o mare onoare să pregătească formaţia rusă, fiind nerăbdător să înceapă activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o mare onoare să fiu antrenor la Zenit. Ştiu potenţialul echipei, ştiu ce vor fanii de la această echipă, vor succes în Europa. Îmi aduc aminte că Timoşciuk a mers la Zenit şi mereu mi-a plăcut să-l urmăresc jucând aici. A fost frumos când Zenit a câştigat titlul cu el în 2007 şi apoi alte trofee. Cred că putem reuşi şi noi asta. Zenit are tot ce este necesar pentru acest job. Încă nu m-am întâlnit cu jucătorii, dar mai este timp", a declarat Lucescu, conform site-ului oficial al grupării ruse.

Lucescu a apreciat că Sankt Petersburg este unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume şi a subliniat că este extrem de entuziast şi abia aşteaptă să înceapă munca.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"La începutul lunii iunie voi veni la Zenit. Acum mă pregătesc să mă duc la finala Ligii Campionilor, iar apoi ne vom apuca de treabă. Zenit are jucători puternici, eu vreau să dezvolt echipe, iar rezultatul depinde de munca noastră comună. Vreau să văd ce calităţi au şi să ajut jucătorii tineri. Îmi place să joc cu tineri. Ei au entuziasm şi dorinţa de a reuşi", a adăugat Lucescu.

El speră să fie susţinut de fani, deoarece orice echipă luptă pentru suporteri. "Fără fani nu există o echipă bună. Şi vreau să aibă încredere în jucători, în club, aşa că îi voi asigura că vom da totul pentru a-i face fericiţi".

Tehnicianul Mircea Lucescu a semnat un acord pentru un contract pe două sezoane cu gruparea Zenit Sankt Petersburg, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

Potrivit presei ruse, antrenorul român în vârstă de 70 de ani va avea un salariu anual de cinci milioane de euro.

Mircea Lucescu a antrenat din 2004 echipa Şahtior Doneţk. El a pregătit anterior echipele Galatasaray şi Beşiktaş, iar numele său a fost vehiculat frecvent în legătură cu marile cluburi din Turcia.

Tehnicianul Andre Villas-Boas s-a despărţit de Zenit Sankt Petersburg la finalul sezonului şi îşi va lua un an sabatic. Portughezul o antrena pe Zenit din 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.