Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, duminică, după ce Dinamo Kiev a câştigat primul titlu de campioană a Ucrainei după cinci ani, că munca pe care a depus-o a făcut diferenţa între echipa kieveană de astăzi şi cea din sezonul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am crezut că într-un interval atât de scurt, de opt luni, să reuşim să facem o astfel de echipă, aţi văzut-o şi dumneavoastră în seara aceasta cum a jucat. În primul rând, ei au învăţat să joace pentru a câştiga, acesta era lucrul cel mai important. Talentul e acelaşi, a rămas, au acum o foarte bună organizare, disciplină totală, o interpertare a jocului aşa cum mi-am dorit şi cum îşi doreşte orice antrenor care vrea să aibă o echipă competitivă şi învingătoare. Azi, am jucat pentru a câştiga acest meci în primul rând şi am abordat altfel jocul, un joc de atac, care să ne dea satisfacţie. Celelalte meciuri le-am jucat în primul rând cu ideea de a câştiga punctele. De aceea nu a fost un joc întâmplător. Am jucat astăzi şi pentru spectacol, am vrut să câştigăm acest joc demonstrând că am fost într-adevăr cea mai bună echipă în acest campionat. În plus, cred că este o demosntraţie că ceea ce investeşti în jucătorii tăi dă rezultate. Noi, cu aceeaşi formaţie, cu aceeaşi jucători, dar cu o totală altă mentalitate în ceea ce priveşte pregătirea, abordarea jocului, analiza am reuşit să ieşim la suprafaţă. Munca pe care am depus-o, asta a făcut diferenţa, între ce a fost această echipă anul trecut şi ce este astăzi", a declarat Lucescu, care a câştigat campionatul la primul sezon pe banca formaţiei Dinamo.

Formaţia Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a câştigat, duminică, titlul în Ucraina, după ce a învins cu scorul de 5-0 echipa Inhuleţ, în etapa a XXIII-a.

Au marcat Zabarnîi ‘4, Besiedin ’14, Ţigankov ’49, ’71 şi Popov ’82.

Tot duminică, rivala Şahtior Doneţk a fost învinsă de Oleksandria, scor 2-0.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, Dinamo Kiev are 58 de puncte, iar Şahtior Doneţk are 45.

Mircea Lucescu a mai câştigat titlul în Ucraina de opt ori, cu Şahtior Doneţk, în perioada 2005-2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.