LPF a transmis, vineri, un comunicat prin care susţine că toate cele 14 cluburi din CASA Liga I au comunicat refuzul lor unanim de a accepta sancţiuni suplimentare pentru nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare aplicabile în materia reluării competiţiilor sportive organizate în aer liber, aşa cum solicită FRF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul zilei de astăzi FRF a transmis către LPF Hotărârea nr. 18 din data de 12 iunie 2020 prin care se urmăreşte, printre altele, completarea Protocolului de Reluare a Competiţiilor elaborat de FRF cu sancţiunile pentru încălcarea acestui protocol. FRF a solicitat printr-un email ca această Hotărâre să fie semnată şi de către dl. Gino Iorgulescu, Preşedintele LPF şi Prim-Vicepreşedintele FRF.  Precizăm că până la această oră nu a existat nicio consultare telefonică între domnii Burleanu şi Iorgulescu cu privire la aspectele cuprinse în hotărârea menţionată mai înainte, situaţie pe care o considerăm extrem de regretabilă mai ales prin prisma eventualelor consecinţe negative asupra cluburilor din CASA Liga 1, prin adăugarea unor sancţiuni suplimentare faţă de cele prevăzute deja în cadrul legislaţiei naţionale. În urma consultării cu toate cele 14 cluburi din CASA Liga I, acestea ne-au comunicat refuzul lor unanim de a accepta sancţiuni suplimentare pentru nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare aplicabile în materia reluării competiţiilor sportive organizate în aer liber", anunţă LPF.

Potrivit LPF, preşedintele Gino Iorgulescu este indignat de modul în care FRF înţelege să trateze în aceste momente extrem de dificile toate cluburile din CASA Liga 1. "Ţinem să precizăm că potrivit art. 43 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, activităţile de pregătirea fizică constând în cantonamente, antrenamente şi competiţii sportive organizate pe teritoriul României se vor desfăşura în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, pe baza hotărârii CNSSU. În acest sens, cele două ministere au emis Ordinul 601/971/2020 care nu prevede un regim sancţionator distinct faţă de cel al dreptului comun.

Având în vedere poziţia unanimă exprimată de cluburile din CASA Liga 1, precum şi prevederile pct. C din cadrul Regulamentului privind condiţiile necesare a fi respectate de către sportivii profesionişti, sportivii de performanţă şi/sau legitimaţi în vederea reluării competiţiilor sportive în aer liber care stabilesc următoarele: ”În cazul în care se produce infectarea cu SARS-CoV-2 a unui participant la activitatea de pregătire sportivă sau la competiţie, se aplică toate normele legale în vigoare cu privire la izolarea suspecţilor şi contacţilor acestora, procedurile de anchetă epidemiologică şi măsurile legale dispuse de organele abilitate”, dl. Gino Iorgulescu îşi exprimă în mod public refuzul de a semna hotărârea sus-menţionată.

De asemenea, Preşedintele LPF se arată indignat de modul în care FRF înţelege să trateze în aceste momente extrem de dificile toate cluburile din CASA Liga 1, prin intenţia de aplicare a unor sancţiuni neadaptate la situaţia economică precară în care se găseşte fotbalul profesionist din România în urma pandemiei de COVID-19".

Mai mult, Preşedintele LPF se arată dezamăgit de faptul că FRF a refuzat în mod constant să permită LPF elaborarea unui protocol propriu pentru reluarea competiţiei CASA Liga I, încercând cu orice preţ obţinerea unor beneficii de imagine prin implicarea în procesul de organizare al singurei competiţii de la nivel naţional care respectă în acest moment principiul meritului sportiv.

Totodată, LPF solicită în mod public FRF să ţină cont de punctul de vedere exprimat de cele 14 cluburi din CASA Liga 1 şi să evite pe viitor orice ingerinţă în activitatea LPF de natură a afecta în mod grav autonomia conferită prin lege acestei instituţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.