Cluburile din Liga I au termen până marţi, la ora 15.00, să-şi exprime punctul de vedere cu privire la modul de finalizarea a actualului sezon competiţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Liga Profesionistă de Fotbal a comunicat astăzi celor 14 cluburi membre adresa Federaţiei Române de Fotbal din data de 15 mai 2020. Am solicitat cluburilor să ne comunice până mâine, 19.05.2020, la ora 15.00, puncte de vedere cu privire la modul de finalizare a actualului sezon competiţional, numai în eventualitatea în care vor exista cazuri de jucători depistaţi pozitiv cu virusul Sars-CoV 2 în faza de reluare a antrenamentelor sau după începerea competiţiei, şi cu respectarea expresă a obiectivului de disputare a tuturor partidelor rămase de jucat în actualul sezon competiţional. Totodată aşteptăm punctul de vedere al fiecărui membru LPF cu privire la necesitatea adoptării unor sancţiuni disciplinare pentru nerespectarea prevederilor Protocolului medical privind reluarea antrenamentelor", se arată într-un comunicat al LPF.

Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat, vineri, Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor, elaborat de Comisia Medicală a federaţiei.

“Având în vedere necesitatea reluării antrenamentelor de către cluburile participante în competiţiile organizate de FRF şi LPF, precum şi Ordinul 736/2020 privind aprobarea <Recomandărilor necesare a fi avute în vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive în cantonamente>, dar şi Ordinul nr. 565/13 mai 2020, Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor", elaborat de Comisia Medicală a FRF”, se arată pe site-ul forului.

Obiectivul protocolului îl reprezintă asigurarea sănătăţii persoanelor implicate şi reducerea la minimum a riscului infectării cu Sars-CoV-2 pentru jucători şi familiile lor, staff tehnic, medical şi familiile lor şi staff suport şi administrativ şi familiile lor.

Protocolul a fost elaborat în urma consultărilor avute cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.