Karolina Pliskova, 26 de ani, este jucătoarea cel mai bine clasată în ierarhia WTA din lotul echipei Cehiei pentru confruntarea cu România, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Fed Cup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pliskova, la fel ca Simona Halep, nu a jucat săptămâna trecută, şi se menţine pe locul 5 WTA.

Numărul 2 în echipa Cehiei este Katerinia Siniakova, 22 de ani, care a coborât şase poziţii, până pe locul 44, în clasamentul din această săptămână.

Siniakova a pierdut, săptămâna trecută, în prima manşă la Sankt Petersburg, cu belgianca Ysaline Bonaventure, locul 148 WTA, venită din calificări, scor 4-6, 6-7 (3). Siniakova este numărul 1 mondial la dublu.

Marketa Vondrousova, 19 ani, a urcat o poziţie, până pe locul 72. Nici ea nu a jucat săptămâna trecută.

Barbora Krejcikova, 23 de ani, ocupă locul 215 la simplu (în coborâre două poziţii), însă rolul ei va fi foarte important la dublu, probă la care este numărul 2 mondial.

Două absenţe importante se înregistrează în echipa Cehiei, Petra Kvitova, locul 2 WTA, şi Barbora Strycova, locul 49 WTA, fost numărul 16 mondial, şi acum numărul 5 mondial, la dublu. 

România merge la Ostrava cu Simona Halep, locul 3 WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA de simplu şi 27 la dublu, Irina Begu, locul 75 WTA la simplu şi 35 la dublu, Ana Bogdan, loul 105 WTA, şi Monica Niculescu, locul 106 WTA şi locul 51 la dublu.

Întâlnirea Cehia – România este programată în 9 şi 10 februarie, la Ostrava, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.