Liverpool ar putea să nu mai dispute pe Stadionul Anfield cele trei meciuri rămase de jucat pe teren propriu în Premier League (împotriva formaţiilor Aston Villa, Burnley şi Chelsea), dacă fanii continuă să sărbătorească titlul pe străzile oraşului, informează Daily Mail, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul, poliţia şi primarul oraşului au condamnat comportamentul "inacceptabil" al anumitor suporteri care s-au adunat la Pier Head, pe malurile Râului Mersey, pentru a celebra primul titlu cucerit în 30 de ani, fără să respecte măsurile de distanţare socială, în timp ce noul coronavirus contină să se răspândească.

The Sun a precizat că este posibil să fie anulat certificatul de securitate al stadionului, dacă suporterii continuă aceste manifestaţii.

Liverpool FC a condamnat conduita unor fani care s-au adunat în oraş pentru a celebra titlul din Premier League, considerând-o "în totalitate inacceptabilă".

Vineri, în a doua zi de sărbătorire a titlului, 34 de persoane au fost rănite - trei grav - în timp ce mii de oameni au apărut pe malul râului care traversează oraşul, în ciuda restricţiilor privind adunările, potrivit BBC. De asemenea, pompierii au stins un foc mic la faţada unei clădiri.

Primarul Joe Anderson a spus că evenimentele "au adus o proastă reputaţie clubului şi oraşului Liverpool”.

Trei persoane sunt în continuare în stare gravă la spital, a informat Serviciul de ambulanţă. Alte 24 de persoane au fost, de asemenea, tratate la spital, în timp ce alte şapte au fost tratate la faţa locului. 

Un bărbat în vârstă de 19 ani, din Scarisbrick, Lancashire, a fost arestat sub suspiciunea că a provocat incendiul de la clădirea Liver Building, despre care se crede că a pornit de un foc de materiale pirotehnice. Incendiul a provocat daune în valoare de cel puţin 10.000 de lire sterline, a precizat poliţia.

Cincisprezece persoane au fost reţinute pentru confruntări violente cu forţele de ordine, a declarat, pe Twitter, şeful poliţiei Merseyside, Andy Cooke.

Formaţia Liverpool a câştigat, joi seară, pentru a XIX-a oară campionatul Angliei, după ce echipa de pe locul doi în clasamentul Premier League, Manchester City, a fost învinsă cu scorul de 2-1 de Chelsea, în etapa a XXXI-a.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.