Echipa italiană Inter Milano a câştigat marţi Derby della Madonnina, pe teren propriu, învingând cu 1-0 echipa AC Milan şi este prima calificată în finala Ligii Campionilor ediţia 2023. Inter nu a mai jucat finala competiţiei din anul 2010.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima repriză a meciului de la Milano a fost una echilibrată, în care milanezii au avut două ocazii de a deschide scorul, dar ambii portari au avut intervenţii bune. Cu puţin timp înaintea pauzei s-a accidentat Mkhitaryan, care a şi fost înlocuit.

În partea secundă Lautaro Martinez a înscris unicul gol al partidei în minutul 74, din pasa lui Lukaku şi Inter Milano s-a calificat în finală cu 3-0 scor general în cele două manşe ale semifinalei.

Este pentru prima oară după 13 ani când Inter Milano se califică în finala Ligii Campionilor. În 2010, cu românul Cristian Chivu în primul unsprezece şi cu Jose Mourinho antrenor, Inter a cucerit trofeul, după 2-0 în finală cu Bayern Munchen. A fost pentru ultima oară când o echipă italiană a câştigat Liga Campionilor.

Inter îşi va cunoaşte adversara din finală după meciul care se va disputa miercuri, la Manchester, între Manchester City şi Real Madrid. Scorul din tur a fost 1-1. Rezervă la meciul de miercuri va fi Istvan Kovacs.

Finala Ligii Campionilor din sezonul 2022-2023 se va disputa la Istanbul, în 10 iunie.

INTER MILANO: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella (Gagliardini 84), Hakan Calhanoglu, Mkhitaryan (Brozovic 44), Dimarco (Gosens 66) – Lautaro Martinez (Correa 84), Dzeko (Lukaku 66). ANTRENOR: Simone Inzaghi

AC MILAN: Maignan - Calabria, Tomori, Thiaw (Kalulu 64), T. Hernandez - Krunic, Tonali – Junior Messias (Saelemaekers 76), Brahim Diaz (Origi 76), Rafael Leao, Giroud. ANTRENOR: Stefano Pioli

Cartonaşe galbene: Barella 79, Lautaro Martinez 81 / Thiaw 56, Tonali 79, Krunic 81, Tomori 81

Arbitri: Clement Turpin – Nicolas Danos, Benjamin Pages – Stephanie Frappart (toţi Franţa)

Arbitri VAR: Jerome Brisard – Benoit Millot (ambii Franţa)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.