Liga Europeana de Nataţie (LEN) a anunţat, joi, că nu va invita la evenimentele sale sportivi şi oficiali din Rusia şi din Belarus, ca urmare a invadării Ucrainei de către ruşi, acţiune susţinută de Belarus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“LEN a convenit să nu invite echipele din Rusia şi din Belarus şi susţine sportivii ucraineni. LEN condamnă ferm acţiunile guvernului rus susţinute de Belarus, în ceea ce priveşte invadarea Ucrainei. Acest act de război a distrus vieţile cetăţenilor ucraineni şi este total împotriva spiritului sportiv.

Biroul LEN s-a reunit ieri (n.r. – miercuri) şi a decis să nu îi invite pe sportivii şi oficialii ruşi şi din Belarus la evenimentele LEN, ca reacţie după invadarea Ucrainei de către armata rusă, până la noi ordine”, se arată pe site-ul forului.

De asemenea, pe teritoriul Rusiei şi în Belarus nu vor avea loc competiţii LEN.

LEN a precizat că va susţine o iniţiativă umanitară a federaţiei din Croaţia constând în găzduirea unor sportivi ucraineni şi a familiilor acestora. Proiectul, susţinut de FINA, le va permite sportivilor respectivi şi să antreneze în continuare şi să reprezinte Ucraina la evenimentele internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.