FC Barcelona şi Lamine Yamal au ajuns la un acord asupra unui nou contract care îl leagă pe jucător de club până la 30 iunie 2026, clauza de reziliere fiind stabilită la un miliard de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacantul a semnat noul contract luni dimineaţă, la birourile de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, ceremonie la care au participat preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, prim-vicepreşedintele Rafa Yuste, directorul responsabil cu fotbalul juvenil, Joan Soler, şi directorul sportiv, Anderson Luis de Souza "Deco".

Contractul asigură rămânerea jucătorului la Barça, clubul de care aparţine de la vârsta de şapte ani, când a venit de la CF La Torreta.

Lamine Yamal este considerat unul dintre cei mai buni jucători veniţi de la La Masia în ultimii ani.

Avea doar 15 ani, 9 luni şi 16 zile când a debutat în campionat împotriva echipei Betis, la 29 aprilie 2023, devenind astfel cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată într-o partidă oficială a echipei.

Xavi Hernández a apelat din ce în ce mai mult la serviciile sale, iar după ce s-a alăturat echipei pentru turneul de pre-sezon, a devenit cel mai tânăr titular din istorie pentru FC Barcelona într-un meci împotriva lui Cadiz în acest sezon, iar împotriva lui Royal Antwerp a devenit al doilea cel mai tânăr jucător care a jucat vreodată în competiţie.

Şi, în ciuda vârstei sale mici, a fost deja selecţionat pentru prima dată în echipa naţională a Spaniei. Într-un meci împotriva Georgiei a devenit nu numai cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată pentru "La Roja", ci şi cel mai tânăr marcator din istorie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.