La clubul mexican Cruz Azul au fost înregistrate 22 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, toate asimptomatice, opt în echipa masculină şi 14 în echipa feminină, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La 24 iunie au fost efectuate noi teste pentru detectarea Covid-19 în rândul jucătorilor şi staff-ului primei echipe. Bilanţul este de opt cazuri pozitive şi şapte rezultate neconcludente", a anunţat liga mexicană de fotbal, despre formaţia masculină.

La feminin, două rezultate sunt neconcludente.

În timp ce echipa masculină se pregăteşte pentru reluarea sezonului în afara capitalei mexicane, clubul a decis să-şi transfere jucătorii infectaţi în capitală "pentru a-i ţine în izolare", a precizat Liga MX. Fotbaliştii care au rezultate pozitive sunt "sub observaţie".

Fotbalul urmează să se reia la începutul lunii iulie în Mexic, după o întrerupere de patru luni, cu un turneu amical cu porţile închise la care participă opt echipe, iar veniturile obţinute din drepturile TV vor fi destinate copiilor lucrătorilor medicali care au murit în timpul pandemiei.

Cupa Mexicului va avea loc în perioada 3 - 19 iulie. Cele opt echipe (Club America, Atlas, Cruz Azul, Guadalajara, Mazatlan, Pumas, Tigres şi Toluca) vor fi împărţite în două grupe, una cu sediul în Zapopan (centru), cealaltă în Mexico City.

Cu 25.779 de morţi, la 208.392 de infecţii totale, conform cifrelor guvernamentale de vineri, Mexic a depăşit toate prognozele iniţiale privind Covid-19 şi autorităţile au fost nevoite să-şi amâne planurile de de relansare economică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.