Kim Clijsters (40 de ani), fostă număr 1 mondial şi cvadruplă campioană de Grand Slam (US Open 2005, 2009 şi 2010, Australian Open 2011), în prezent preşedinte de onoare a International Tennis Hall of Fame, a declarat luni că şi-ar dori ca ATP şi WTA să fuzioneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Declaraţia belgiencei survine în contextul în care circuitul feminin se apropie de cea de-a 50-a aniversare.

"Ar face brandul mult mai puternic", a spus Clijsters, referindu-se la ATP. "Adesea, oamenii din afara tenisului presupun automat că este vorba despre o singură organizaţie. (...) Ei spun: 'Oh, da, ATP şi WTA, dar în spatele lor există o unitate. Dar este, ştiţi, departe de asta".

Kim Clijsters a adăugat: "Sunt atât de mulţi oameni în spatele scenei care privesc în aceeaşi direcţie şi care vor să facă să avanseze (tenisul feminin). Au existat multe conversaţii pe această temă. Şi întotdeauna ne lovim de un zid. Nu se întâmplă mare lucru şi totul rămâne doar la discuţii".

În trecut, fuziunea ATP-WTA fusese cerută şi de Billie Jean King, o legendă a tenisului feminin (12 titluri de Grand Slam) şi prima preşedintă a WTA. În urmă cu trei ani, Roger Federer a evocat, de asemenea, ideea unei fuziuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.