Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 4-6, 7-5, 13-11, de compatrioata ei Karolina Muchova, locul 68 WTA, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflată la prima participare pe tabloul principal la Wimbledon, sportiva de 22 de ani s-a impus după un meci de trei ore şi 16 minute. Pliskova, care nu a trecut niciodată de optimi pe iarba londoneză, a servit la 11-10 pentru câştigarea meciului, dar Muchova a reuşit rebreak-ul şi a câştigat pe serviciul jucătoarei favorite, la 12-11.

Pliskova avea şanse să urce pe locul I WTA după acest turneu, ţinând cont că liderul WTA, australianca Ashleigh Barty, a fost eliminată tot în optimi.

Muchova o va întâlni în sferturi pe Elina Svitolina din Ucraina, locul 8 WTA, care a depăşit-o, cu scorul de 6-4, 6-2, pe croata Petra Martici, locul 24 WTA, după o oră şi 49 de minute de joc.

Învingătoarea dintre Muchova şi Svitolina va da piept în semifinale cu câştigătoarea dintre Simona Halep, locul 7 WTA, şi Shuai Zhang, locul 50 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.