Premierul canadian Justin Trudeau i-a transmis Biancăi Andreescu un mesaj de felicitare după ce sportiva de origine română a câştigat turneul de la Indian Wells.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De la wild card la campioana Indian Wells - Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări!", a scris Trudeau, pe Twitter.

 

Bianca Andreescu a răspuns că este o onoare să joace pentru Canada: "Vă mulţumesc foarte mult, este o onoare să joc pentru această ţară extraordinară". 

 

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 60 WTA, a câştigat, duminică, finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a întrecut-o, în finală, cu 6-4, 3-6, 6-4, pe germana Angelique Kerber, locul 8 WTA. Ea este prima sportivă din Canada care câştigă un turneu atât de important.

Sportiva de 18 ani s-a impus după un meci de două ore şi 18 minute, obţinând cel mai important trofeu al carierei. 

Andreescu are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3, disputând o finală WTA, la Auckland, şi câştigând un trofeu 125k, la Newport Beach. La Indian Wells, jucătoarea canadiană a devenit prima benefiară a unui wild card care ajunge în finală.

Bianca Andreescu a urcat pe locul 24 WTA după succesul de duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.