Secretarul LPF, Justin Ştefan, a declarat că meciurile CFR Cluj - FC Botoşani, de duminică, şi Astra Giurgiu - CS Universitatea Craiova, de luni, din etapa a IX-a a play-off-ului Ligii I, nu au fost amânate în acest moment. O decizie în acest sens va fi luată după ce jucătorii şi membrii staff-urilor echipelor CFR Cluj şi CSU Craiova vor fi retestaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Momentan, nu am comunicat nimic de amânarea celor de la CFR şi de la Craiova. În momentul de faţă, CFR-ul rămâne programată în ziua de duminică şi Craiova urmează să dispute meciul cu Astra luni. CFR urmează să se retesteze pe 23 iulie , iar CSU Craiova urmează să se retesteze pe 25 iulie. În funcţie de rezultatele acelor retestări care se fac la cinci zile de la identificarea cazurilor pozitive vedem ce avem de făcut cu meciurile respective. Deci în momentul de faţă nu s-a intervenit pe acel program. Dinamo se retestează astăzi, mâine vedem rezultatele şi împreună cu conducerea cluburilor vom discuta pe calendarul celor Dinamo. Într-adevăr, acolo chestiunea este mult mai complicată, play-out-ul mai are câteva etape bune de jucat şi vedem ce facem", a declarat Ştefan, la Digi 24, după ce LPF a anunţat, marţi, că "partidele echipelor Dinamo Bucureşti, CFR Cluj şi Universitatea Craiova vor fi programate ulterior".

Într-o intervenţie la Digi Sport, Ştefan a afirmat că Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal se va întruni la 30 iulie şi va decide cum se va termina actualul sezon al Ligii I.

"Pe 30 august se va întruni Adunarea Generală şi vor atunci vor fi luate deciziile aşteptate de toţi. Până atunci se joacă meciurile care vor putea fi jucate, mai ales în zona de play-off, cu acea dată de 3 august, ca organizator de competiţii, îmi doresc foarte mult ca decizia privind echipele participante (n.r. - în cupele europene) să fie stabilită în urma jocurilor disputate pe terenul de fotbal. Doar pentru play-off (n.r. - e obligatoriu termenul de 3 august). La play-out avem un program un pic mai relaxat, în sensul în care meciurile de baraj erau pe 5 şi pe 9 august, ulterior au fost mutate pe 9 şi pe 12, iar astăzi discutăm de scenarii cu meciurile de baraj pe 15 şi 18 august. Vom avea CFR cu Botoşani duminică sau luni, vom avea Astra cu Craiova luni sau marţi, vom avea meciul restant dintre FCSB şi CFR la mijlocul săptămânii şi meciul CFR cu Craiova duminică sau luni, cel mai probabil luni, pe 3 august chiar. Încă din luna martie am avut toate aceste scenarii, inclusiv la prima discuţie pe care purtat-o cu Federaţia Română de Fotbal am avut în vedere şi scenariul întreruperii competiţiei, suntem pregătiţi să oferim în cadrul Adunării Generale toate variantele şi vă asigur că vom lua cea mai bună decizie pentru a nu fi nimeni dezavantajat", a declarat Ştefan, la Digi Sport.

În Liga I, la trei cluburi au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus. Situaţia cea mai dificilă este la Dinamo, unde 15 jucători, membri ai staff-ului şi oficiali au fost testaţi pozitiv, unii dintre ei având simptome ale bolii Covid-19.

La CFR Cluj sunt 12 cazuri în cadrul clubului, iar la CS Universitatea Craiova, un membru al staff-ului este pozitiv cu Sars-CoV-2.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.