Julian Edelman, "wide receiver" la New England Patriots, a fost desemnat cel mai bun jucător al Super Bowl.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Reuters, Edelman, 32 de ani, este unul dintre cele mai neaşteptate MVP din istoria Super Bowl. Supranumit Veveriţa, Edelman a fost jucătorul cel mai căutat de quarterback-ul Tom Brady, reuşind o sclipire ofensivă ori de câte ori a fost nevoie în drumul lui pentru al treilea campionat cu echipa.

Dacă Edelman a fost MVP, Tom Brady, 41 de ani, vedeta celor de la Patriots, a intrat în istorie cu cel de-al şaselea succes în Super Bowl, un record, la fel ca antrenorul echipei din Greater Boston, Bill Belichick (tot şase trofee). Acesta din urmă a devenit cel mai vârstnic antrenor care câştigă Super Bowl, la 66 de ani şi 293 de zile.

Echipa New England Patriots a câştigat, duminică, a şasea oară Super Bowl, finala campionatului de fotbal american.

New England s-a impus în meciul disputat la Atlanta, cu scorul de 13-3 (3-0), în faţa formaţiei Los Angeles Rams şi a cucerit trofeul Vince Lombardi, pe care l-a mai câştigat în 2017, 2015, 2005, 2004 şi 2002, egalând echipa Pittsburgh Steelers, la numărul record de succese în Super Bowl. 

Aceasta a fost ediţia cu numărul 53 a Super Bowl, cea mai defensivă din istorie, înregistrându-se cele mai puţine puncte. Anterior, cele mai puţine puncte s-au înregistrat în 1973, când Miami Dolphnis a învins, cu 14-7, pe Washington Redskins.

De asemenea, meciul de duminică a fost cel mai sărac în touchdown-uri, doar unul. În 1969, se înregistraseră două touchdown-uri, în partida New York Jets - Baltimore Colts, scor 16-7.

La întâlnirea de pe Mercedes-Benz Stadium din Atlanta au asistat 70.081 de spectatori, mai puţini decât la finala Cupei MLS, de soccer, disputată în 9 decembrie 2018, între Atlanta United şi Portland Timbers, scor 2-0, când au fost în tribunele aceleiaşi arene 73.019 de suporteri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.