Judoka Margaux Pinot, campioană olimpică la Tokyo, a postat un mesaj pe Twitter, însoţit de o poză a ei, în care arată că a fost bătută de antrenorul şi partenerul său de viaţă, Alain Schmitt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În noaptea de sâmbătă spre duminică, am fost victima unei agresiuni în casa mea de către partenerul şi antrenorul meu. Am fost insultată, lovită cu pumnul, dată cu capul de pământ de mai multe ori. Şi în cele din urmă sugrumată", a scris sportiva pe reţelele de socializare.

Reţinut iniţial, după plângerea sportivei, antrenorul a fost pus în libertate ulterior de o decizie justiţiei care a mâniat-o pe Pinot.

"Credeam că mor. Am mai multe răni, inclusiv un nas rupt şi 10 zile de întrerupere a activităţii. Astăzi justiţia a decis să-l elibereze. Ce valoare are apărarea lor calomnioasă împotriva rănilor mele şi a sângelui împrăştiat pe podeaua apartamentului meu? Ce lipsea? Moartea la sfârşit, poate? Probabil că judoul m-a salvat", a reacţionat ea.

În faţa instanţei, în care a apărut şi el cu contuzii pe faţă, Alain Schmitt, 38 de ani, a recunoscut o înfruntare cu sportiva de 27 de ani, dar a respins acuzaţiile că ar fi lovit-o, iar judecătorul a considerat insuficiente probele prezentate, astfel că l-a eliberat pe antrenor.

Parchetul din Bobigny, care a cerut o pedeapsă de un an cu suspendare pentru "violenţă foarte gravă, chiar şi pentru un infractor fără antecedente", a făcut apel la decizia de eliberare.

În palmaresul lui Margaux Pinot, care a luptat la două categorii (63 şi 70 kg), figurează o medalie de bronz la Campionatele Mondiale din 2019, două titluri de campioană europeană (2019 şi 2020) şi două medalii de argint la CE (2017, 2021). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, Pinot a cucerit medalia de aur cu echipa mixtă a Franţei.

Alain Schmitt urma să prea conducerea tehnică a lotului naţional feminin al Israelului, dar forul de judo din această ţară a renunţat la angajarea lui după scandalul izbucnit.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.