Jucătoarele unei echipe din Franţa s-au antrenat, duminică, îmbrăcate sumar pentru a denunţa inegalităţile din fotbal, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe o vreme friguroasă, jucătoarele formaţiei Cercle Paul-Bert Brequigny, din apropiere de Rennes, s-au antrenat în tricou, chiloţi şi pantofi sport, fără şort, şosete şi jambiere.

Fetele de la acest club breton au dorit să marcheze mai devreme Ziua internaţională a drepturilor femeilor şi să protesteze faţă de diferenţele de tratament dintre bărbaţi şi femei în fotbal. Pentru că în Cupa Franţei, o echipă masculină primeşte un set complet de echipament, şosete, pantaloni scurţi şi tricouri, iar fetelor li se asigură doar minimul: câte un tricou.

Jucătoarele echipei care evoluează în divizia regională au decis, prin urmare, să evolueze cu echipamentul primit de la FFF, un tricou, la care au adăugat totuşi o pereche de chiloţi şi una de pantofi sport. Prin urmare, în această ţinută sumară, dar cu un zâmbet, fotbalistele au lovit mingea. Din fericire, sesiunea de antrenament nu a creat nicio situaţie jenantă pentru puţinele persoane de pe marginea terenului.

"Echipele masculine au putut relua jocurile în trei divizii, noi doar într-una, deşi divizia noastră secundă este la nivel naţional. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Cupa Franţei. Autorităţile spun OK pentru băieţi, nu pentru fete. Indiferent de context, inegalităţile rămân", a declarat jucătoarea Manon Eluere, pentru Ouest-France.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.