Jordi Cruyff, fiul legendarului jucător olandez Johan Cruyff, a ajuns la un acord cu Federaţia Ecuadoriană de Fotbal (FEF) pentru rezilierea contractului de selecţioner, la şase luni după instalarea sa în funcţie şi fără niciun meci disputat. informează marca.com care citează presa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cruyff semnase un contract pe trei ani în ianuarie şi avea un proiect ambiţios de a califica naţionala ecuadoriană la Cupa Mondială din 2022.

Însă instabilitatea de la nivelul conducerii federaţiei şi îndepărtarea directorului sportiv Antonio Cordona, persoana lui de încredere, precum şi pandemia de coronavirus, l-au făcut pe tehnicianul olandez să renunţe la post. Cruyff a părăsit Ecuadorul în martie şi nu a mai revenit.

Preşedintele FEF, Francisco Egas, a fost demis din funcţie de către membrii propriului său consiliu, în aprilie, din cauza presupuselor nereguli financiare, apoi a fost repus în funcţie, în această lună, la solicitarea Confederaţiei de Fotbal din America de Sud (CONMEBOL).

În vârstă de 45 de ani, Cruyff a mai antrenat echipele Maccabi Tel Aviv şi Chongqing Dangdai Lifan.

El îl înlocuise la selecţionata ecuadoriană pe columbianul Hernan Dario Gomez, demis după ce echipa a fost eliminată în faza grupelor Copei America, vara trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.