Johanna Konta, locul 26 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Viktoria Kuzmova din Slovacia, locul 46 WTA, devenind prima jucătoare britanică ajunsă în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Konta s-a impus după un meci de 54 de minute şi va evolua în următoarea fază cu croata Donna Vekici, locul 24 WTA, care a produs supriza şi a întrecut-o, în turul al treilea, pe sportiva elveţiană Belinda Bencic, locul 15 WTA, cu 6-4, 6-1, după 67 de minute.

Potrivit BBC, Anne Hobbs şi Jo Durie au fost ultimele jucătoare din Marea Britanie calificate în optimi la French Open, în 1983, înaintea Johannei Konta.

Într-un alt meci din turul al treilea, spaniola Garbine Muguruza, locul 19 WTA, a întrecut-o, cu 6-3, 6-3, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 9 WTA, după 88 de minute de joc.

Muguruza va evolua în optimi cu americanca Sloane Stephens, lcoul 7 WTA. Finalista de anul trecut a învins-o, în turul al treilea, pe Polona Hercog din Slovenia, locul 71 WTA, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-4, în două ore şi 32 de minute de joc.

Şi Marketa Vondrousova din Cehia, locul 38 WTA, care i-a pus mari probleme Simonei Halep în acest an, a trecut în optimi, la French Open, în urma victoriei, cu scorul de 6-4, 6-4, obţinută în 89 de minute, în faţa spaniolei Carla Suarez Navarro, locul 29 WTA.

Vondrousova o va avea ca adversară în faza următoare pe letona Anastasija Sevastova, locul 12 WTA, învingătoare cu 6-7 (3), 6-4, 11-9, în faţa belgiencei Elise Mertens, locul 20 WTA. Acest meci a durat trei ore şi 18 minute.

Kaia Kanepi din Estonia, locul 88 WTA, a câştigat meciul cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 68 WTA, cu 4-6, 6-3, 6-0, într-o oră şi 51 de minute şi va da piept în optimi cu Petra Martici, locul 31 WTA, care a produs supriza zilei, scor 6-3, 6-3, cu Karolina Pliskova, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2.

Sâmbătă se dispută meciurile din turul al treilea de pe partea superioară a tabloului, între care Simona Halep, locul 3 WTA - Lesia Ţurenko (Ucraina), locul 27 WTA, şi Irina Begu, locul 116 WTA - Amanda Anisimova (SUA), locul 51 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.