Opt sportivi cubanezi care participă la Jocurile Panamericane de la Santiago au decis să rămână în Chile şi să solicite azil sau statut de refugiat, au anunţat marţi avocatul lor şi autorităţile chiliene, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt şapte sportivi, şase femei şi un bărbat, care vor cere refugiu sau azil", a declarat avocatul Mijail Bonito în cursul zilei de astăzi, fără a preciza identitatea lor.

Presa chiliană i-a identificat ca fiind şase membri ai echipei de hochei şi o atletă specialistă în proba de 400 de metri garduri care a câştigat o medalie de bronz la Jocurile care s-au încheiat duminică.

Ministerul de Interne a declarat ulterior că un al optulea sportiv s-a alăturat celor şapte.

"Intenţia lor principală este de a rămâne în Chile", a dat asigurări pentru AFP Bonito, explicând că i-a contactat pe cei şapte sportivi. "Niciunul dintre ei nu se află la Santiago, ei sunt găzduiţi de prieteni şi grupuri de sprijin în trei regiuni diferite" ale ţării, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.