Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au avut loc în 2021 după ce au fost amânate din 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, au costat 1,42 trilioane de yeni (10,4 miliarde de dolari), sumă aproape dublă faţă de cea preconizată în dosarul de candidatură, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul de Organizare al JO din 2020 a avut marţi seară ultima reuniune şi la sfârşitul lunii va fi desfiinţat.

Tokyo a obţinut în 2013 organizarea JO, având deja în bancă o sumă substanţială de bani pentru organizare. Pe măsura apropierii competiţiei, costurile au crescut foarte mult, printre cauze numărându-se şi amânarea cu un an a JO şi măsurile de prevenire a propagării coronavirusului.

“În faţa unorr dificultăţi fără precedent, toată părţile implicate au colaborat pentru succesul Jocurilor şi pentru ca această competiţie să aibă loc în siguranţă”, a declarat Seiko Hashimoto, preşedintele Comitetului de Organizare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.