Ştafeta Chinei (Yang Junxuan, Zhang Yufei, Li Bingjie şi Tang Muhan) a câştigat, joi, o dispută pasionantă cu SUA şi Australia, în finala probei feminine de 4x200 de metri liber, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chinezoaicele, conduse de Zhang Yufei, deja campioană olimpică la 200 de metri fluture, au stabilit un nou record mondial, cu 7 minute, 40 de secunde şi 33 de sutimi.

Pe locul al doilea s-a clasat SUA (Allison Schmitt, Paige Madden, Kathryn McLaughlin şi Katie Ledecky), cu 7:40.73. Katie Ledecky a ratat, astfel, ocazia de a obţine un al şaptelea titlu olimpic.

Australia (Ariarne Titmus, Emma McKeon, Madison Wilson şi Leah Neale) a cucerit medalia de bronz, cu 7:41.29, un nou record al Oceaniei.

Este pentru prima dată când nici Australia, nici SUA nu câştigă medalia de aur de când această probă a fost introdusă în programul olimpic, în 1996.

Precedentul record, 7:41.50, fusese stabilit de Australia, în 2019, la Campionatele Mondiale de la Gwangju.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.