Naţionala de handbal masculin a Franţei a câştigat, sâmbătă, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, într-o revanşă cu Danemarca, deţinătoarea trofeului. Hugo Descat, fost jucător la Dinamo Bucureşti, este campion olimpic. Spania a câştigat medalia de bronz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa s-a impus în faţa danezilor cu scorul de 25-23 (14-10) şi a cucerit medalia de aur, în aceeaşi finală ca în 2016, dar când nordicii au obţinut titlul olimpic în premieră.

Francezii adună astfel a treia medalie olimpică de aur, după cele din 2008 şi 2012, care se alătură celei de argint din 2016 şi una de bronz (1992). Danemarca este la a doua medalie, după aurul olimpic din urmă cu cinci ani.

Din lotul Franţei face parte şi Hugo Descat, fost jucător al campioanei României, Dinamo Bucureşti.

Medalia de bronz a revenit echipei Spaniei, care a dispus, tot sâmbătă, de Egipt, cu scorul de 32-31 (19-16).

În semifinale, Franţa s-a impus în faţa Egiptului cu scorul de 27-23 (13-13), iar în Danemarca a câştigat cu scorul de 27-23 (14-10), cu Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.