Echipa masculină de baschet a SUA, campioana olimpică en titre, formată din jucători din NBA, a fost învinsă, duminică, la Saitama, cu scorul de 83-76 (15-22, 22-23, 25-11, 21-20), de Franţa, în prima etapă a Grupei A a turneului olimpic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este primul succes al francezilor în faţa americanilor la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Franţa a mai învins SUA, în urmă cu doi ani, în sferturile de finală ale Campioantului Mondial.

Cel mai bun jucător al învingătorilor a fost Evan Fournier, de asemenea jucător în NBA, la Boston Celtics, cu 28 de puncte, în timp ce de la învinşi s-a remarcat Jrue Randall Holiday (campion cu Milwaukee Bucks), cu 18 puncte.

"Când pierzi un joc, nu eşti surprins. Eşti dezamăgit. Nu înţeleg cuvântul <surprins>. Asta dispreţuieşte echipa franceză, de parcă ar fi trebuit să-i batem cu 30 de puncte avans. E o echipă dată dracului”, a spus celebrul anternor Gregg Popovich, după înfrângerea vedetelor sale conduse de Kevin Durant (doar zece puncte înscrise duminică).

Aceasta a fost prima înfrângere suferită de SUA după 25 de meciuri la JO, primul eşec din 2004.

Într-un alt meci al grupei, Cehia a dispus, cu 84-78, de Iran.

În următoarea etapă se vor juca, miercuri, meciurile SUA - Iran şi Franţa - Cehia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.