Jenni Hermoso a acuzat federaţia spaniolă de "intimidare şi ameninţare" a jucătoarelor campioane mondiale prin convocarea, împotriva voinţei lor, pentru două meciuri din Liga Naţiunilor, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, 15 dintre cele 23 de campioane mondiale au anunţat că nu doresc să revină la echipa naţională, cerând o revizuire completă a organelor de conducere ale fotbalului spaniol, după ce fostul preşedinte al federaţiei, Luis Rubiales, a sărutat-o cu forţa pe Hermoso.

Cu toate acestea, ele au fost convocate pentru următoarele meciuri din Liga Naţiunilor, luni, de noul selecţioner Montse Tomé, care a lăsat-o pe Jenni Hermoso în afara lotului pentru a o "proteja".

Jucătoarea, care evoluează în prezent la clubul mexican Pachuca, şi-a exprimat sprijinul pentru coechipierele sale.

"Jucătoarelor le este foarte clar că aceasta este o altă strategie de divizare şi manipulare pentru a ne intimida şi a ne ameninţa cu repercusiuni juridice şi sancţiuni economice", a spus ea într-un comunicat publicat pe X.



Reacţionând la comentariile noii selecţionere, Hermoso a întrebat: "Să mă protejeze de ce sau de cine?", subliniind că aceiaşi oameni care cer încredere în Federaţie "publică astăzi o listă de jucătoare care au cerut să nu fie convocate".

Scandalul sărutului forţat a provocat demisia lui Rubiales şi demiterea selecţionerului Jorge Vilda.

Luni seară, majoritatea jucătoarelor, aflate în grevă, şi-au reafirmat "dorinţa de a nu fi convocate", la câteva ore după anunţarea primei liste a lui Montse Tomé, afirmând că Federaţia "nu este în măsură să le ceară prezenţa".

"Doresc să-mi exprim tot sprijinul pentru colegele mele, care astăzi au fost surprinse şi obligate să reacţioneze la o nouă situaţie nefericită provocată de cei care continuă să ia decizii în cadrul Federaţiei", a adăugat Hermoso.

Jucătoarele au fost convocare, marţi, la Madrid şi, dacă nu se vor prezenta, riscă amenzi mari şi suspendarea licenţelor federative pentru o perioadă cuprinsă între doi şi cincisprezece ani.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.