Guvernatorul din Osaka, Hirofumi Yoshimura, a declarat că vrea ca paturile ecologice din carton pe care au dormit sportivii în perioada Jocurilor Olimpice şi Jocurilor Paralimpice de la Tokyo să fie folosite pentru pacienţii cu covid-19, relatează Kyodo News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paturile vor fi folosite cel mai probabil la o facilitate medicală temporară care va fi construită în prefectura Osaka până la sfârşitul acestei luni.

“Aceste paturi au fost făcute pentru sportivi şi sunt de calitate foarte bună”, a spus Yoshimura.

Aproximativ 800 din totalul paturilor, precum şi perne folosite în timpul JO, vor fi transferate la facilitatea medicală pentru pacienţi cu covid-19 care sunt asimptomatici sau au simptome minore.

Compania care a fabricat paturile, airwave Inc., a anunţat autorităţile că este dispusă să doneze paturile pentru facilitatea medicală care va fi construită într-un centru de expoziţii.

În perioada Jocuriloe Olimpice şi Jocurilor Paralimpice de la Tokyo s-au folosit aproximativ 18.000 de paturi din carton în satul sportivilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.