Recrudescenţa pandemiei de coronavirus în Japonia a făcut ca federaţia de fotbal să renunţe la organizarea Cupei Mondiale a cluburilor, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Riscul unei creşteri a numărului de infectări şi dificultatea de a obţine profit din cauza unei limitări probabile a numărului de spectatori au influenţat această decizie”, a scris agenţia de ştiri Kyodo, care citează surse anonime.

De asemenea, conform Kyodo, JFA este în discuţii cu FIFA, care ar putea amâna competiţia pentru începutul anului 2022. Cupa Mondială a cluburilor reuneşte în fiecare an echipele câştigătoare ale principalelor competiţii continentale şi o reprezentată a ţării gazdă.

"Detaliile privind următoarea ediţie a Cupei Mondiale a cluburilor vor fi anunţate când va veni momentul", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al FIFA.

Japonia a găzduit deja această competiţie în 2016, dar federaţia japoneză a dorit să organizeze ediţia din 2021 în special pentru a sărbători 100 de ani de la înfiinţarea forului, potrivit Kyodo.

Turneul are loc de obicei în decembrie, dar ediţia din 2020, găzduită de Qatar şi câştigată de Bayern München, a fost amânată până în februarie 2021, din cauza pandemiei Covid-19.

Japonia se confruntă de la începutul verii cu un al cincilea val de Covid-19, cel mai violent de până acum din ţară, care a obligat guvernul să restabilească restricţiile sanitare, de la jumătatea lunii iulie, extinse apoi în august în mare parte a ţării. Se aşteaptă ca aceste restricţii să fie prelungite din nou, până la sfârşitul lunii septembrie, potrivit presei locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.