Reuters prezintă, duminică date marcante din cariera italianului Jannik Sinner, care l-a învins duminică pe Daniil Medvedev cu 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 în finala Australian Open şi a câştigat astfel primul său trofeu de grand slam:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vârsta: 22 de ani

Naţionalitate: Italiană

Locul în clasamentul ATP: 4

Cap de serie: 4

Titluri de Grand Slam: 1 (Australian Open 2024)

DRUMUL SPRE FINALĂ LA MELBOURNE

Primul tur: Victorie în faţa lui Botic van de Zandschulp (Ţările de Kos) 6-4 7-5 6-3

Turul al doilea: Victorie tot în faţa unui olandez, Jesper De Jong  6-2 6-2 6-2

Turul al treilea: L-a învins pe favoritul 26, Sebastian Baez (Argentina) 6-0 6-1 6-3

Turul al patrulea: L-a învins pe favoritul 15, Karen Khachanov (Rusia) 6-4 7-5 6-3 

Sferturi de finală: Victorie în faţa favoritului 5, Andrei Rublev (Rusia) 6-4 7-6(5) 6-3

Semifinale: L-a învins pe liderul ATP Novak Djokovici (Serbia) 6-1 6-2 6-7(6) 6-3

Finală: L-a învins pe favoritul 3, Daniil Medvedev (Rusia) 3-6 3-6 6-4 6-4 6-3

UNDE S-A NĂSCUT ŞI CAND A ÎNCEPUT SĂ JOACE TENIS

Născut la Innichen, în nordul Italiei. A început să joace tenis la vârsta de trei ani.

CARIERA SA PÂNĂ ACUM

* Şi-a început cariera profesionistă jucând în circuitul ITF în 2018.

* A câştigat în 2019 un titlu ATP Challenger, devenind cel mai tânăr italian care a reuşit acest lucru.

* S-a calificat pe tabloul principal al US Open 2019, dar a suferit o înfrângere la debutul său în turneele de grand slam în faţa fostului campion Stan Wawrinka.

* A câştigat Next Gen ATP Finals 2019, învingându-l pe Alex de Minaur în două seturi. A încheiat anul pe locul 78 în lume, câştigând premiul ATP Newcomer of the Year.

* A câştigat primul său meci pe tabloul principal al unui turneu de grand slam, la Australian Open 2020. A ajuns în sferturile de finală ale French Open 2020, învingându-i pe David Goffin şi Alexander Zverev, înainte de a pierde în faţa lui Rafa Nadal.

* A câştigat Sofia Open 2020, primul său titlu ATP, şi a devenit cel mai tânăr italian care a câştigat un titlu în circuitul ATP în Era Open. A încheiat anul pe locul 37 în lume.

* În 2021, a câştigat Great Ocean Road Open, Citi Open, Sofia Open şi European Open şi a jucat în ATP Finals ca prima rezervă. A încheiat anul pe locul 10 în lume.

* În 2022, a ajuns în sferturile de finală la Australian Open şi US Open. Pe acesta din urmă l-a pierdut în faţa viitorului campion Carlos Alcaraz într-un meci care a durat cinci ore şi 15 minute, al doilea cel mai lung din istoria turneului.

* A ajuns în prima sa semifinală de grand slam la Wimbledon 2023 şi a câştigat primul său trofeu Masters 1000 la Canadian Open. De asemenea, a ajuns la cea mai bună clasare din carieră, numărul patru mondial, devenind doar al doilea italian care ajunge în top cinci.

* L-a învins pe Novak Djokovici în grupe la Turneul Campionilor, înainte de a pierde în faţa sârbului în finală. A ajutat Italia să câştige Cupa Davis după o pauză de 47 de ani, în noiembrie 2023.

* L-a învins pe Daniil Medvedev, al treilea favorit, pentru a câştiga primul său titlu de grand slam la Australian Open 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.