Mijlocaşul James Rodríguez, acum la Bayern Munchen, trebuie să plătească fiscului spaniol suma de 11,65 de milioane de euro, pentru perioada în care a evoluat la Real Madrid, informează publicaţia El Mundo, citată de presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul columbian s-a transferat, în vara anului 2014, de la AS Monaco la Real Madrid, apoi în vara anului 2017 a fost împrumutat la Bayern Munchen, cu clauză de cumpărare definitivă.

În perioada petrecută în Spania, el a plătit impozitul pe veniturile din cedarea drepturilor de imagine ca non-rezident, deşi, potrivit fiscului spaniol, ar fi trebuit să o facă în calitate de rezident.

Din această cauză, a rezultat o diferenţă de impozit neplătită de 6,35 de milioane de euro, care, cu dobânzi şi penalizări, a ajuns la 11,65 de milioane de euro.

Rodriguez se înscrie pe o lungă listă de fotbalişti, pe care fiscul spaniol i-a dovedit că au încercat să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor.

Unul dintre cele mai sonore nume de pe această listă este cel al lui Cristiano Ronaldo. Fiscul din Spania a aprobat o înţelegere la care au ajuns Cristiano Ronaldo, acuzat de patru delicte fiscale, şi procurorii spanioli. Conform acordului, fotbalistul va trebui să achite o amendă de aproape 19 milioane de euro şi acceptă o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Şi Lionel Messi a avut probleme cu fiscul spaniol, fiind condamnat în 2016 la 21 de luni de închisoare, comutate ulterior în amendă penală, şi la plata a două milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.