Boxerul britanic James DeGale, fost campion olimpic, la JO de la Beijing, din 2008, şi campion mondial la profesionişti, şi-a anunţat retragerea din activitate la vârsta de 33 de ani, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o călătorie extraordinară. Este greu să admit că nu mai sunt luptătorul care eram odată. Sunt un om şi, de-a lungul timpului, accidentările mele şi-au luat plata, atât în mintea mea, cât şi în corpul meu", a spus boxerul cu 25 de victorii, 15 prin KO, trei înfrângeri şi o decizie la egalitate, la profesionişti.

Primul lui meci la profesionişti a avut loc cu exact 10 ani în urmă, la 28 februarie 2009.

DeGale l-a învins la puncte, în mai 2015, pe americanul Andre Dirrell, cucerind centura IBF la categoria supermijlocie. El şi-a păstrat centura în noiembrie 2015, când l-a învins pe Lucian Bute, tot la puncte.

Britanicul şi-a pierdut centura în decembrie 2017, dar şi-a recuperat-o în aprilie 2018, de la americanul Caleb Truax. În iulie 2018, DeGale a renunţat la centura IBF.

James Degale a boxat ultima dată, sâmbătă, la O2 Arena din Londra, când a pierdut lupta cu compatriotul său Chris Eubank jr, pentru titlul vancant IBO, la categoria supermijlocie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.