Egalarea reuşită marţi de Lazio Roma, în minutul 90+5, în faţa echipei Atlético Madrid, graţie unei lovituri cu capul a portarului Ivan Provedel, este un eveniment rarisim în istoria Ligii Campionilor, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel care apără poarta clubului din Roma din sezonul trecut este, de fapt, al 4-lea portar care reuşeşte o asemenea performanţă în Liga Campionilor.

Tot cu o lovitură cu capul, turcul Sinan Bolat a egalat pentru Standard Liege împotriva lui AZ Alkmaar (1-1), la 9 decembrie 2009. Până marţi, turcul a fost singurul portar care a marcat la o fază activă de joc în Liga Campionilor. Singurul gol al carierei sale şi a ajutat echipa sa să termine pe ultimul loc trei şi să obţină un loc în Liga Europa.

Un an mai târziu, la 29 septembrie 2010, portarul nigerian Vincent Enyeama a devenit şi el marcator european. Fostul portar al echipei Lille, pe atunci la Hapoël Tel-Aviv, a marcat din penalti împotriva lui Lyon. Nu a fost suficient pentru a-i înfrânge pe francezi, care s-au impus cu 3-1, cu o dublă a lui Michel Bastos şi un gol al lui Miralem Pjanic.

Specialistul penaltiurilor este însă Hans-Jörg Butt. Germanul rămâne portarul care a marcat cele mai multe goluri în Liga Campionilor. Trei goluri, toate din penalti, şi cu trei echipe diferite (Hamburg în 2000, Bayer Leverkusen în 2002 şi Bayern Munchen în 2009), dar toate împotriva aceluiaşi adversar: Juventus Torino.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.