Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat, viner, că jucătorul Petru-Alexandru Luncanu, în vârstă de 34 de ani, a fost suspendat cinci ani pentru multiple încălcări ale Programului Anticorupţie din Tenis (TACP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul a fost analizat de ofiţerul independent de audieri anticorupţie (AHO) Raj Parker, care a menţinut cinci din şapte acuzaţii formulate de ITIA pentru activitate de trucare de meciuri în 2017 şi 2021, precum şi o acuzaţie suplimentară de necooperare totală cu ancheta ITIA în 2022.

Parker a stabilit că Luncanu, care a avut cea mai bună clasare ATP (numărul 304) în 2009, a încălcat TACP facilitând pariurile în tenis prin influenţarea rezultatelor sau altor aspecte ale mai multor meciuri.

În plus, sportivul nu a cooperat total cu anchetatorii ITIA, el refuzând să îi fie analizate datele de pe telefonul mobil.

Luncanu se declară nevinovat. El este suspendat până la 8 iunie 2028. În plus, sportivul a fost amendat cu 40.000 de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.