Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunţat, vineri, că jucătorul brazilian Victor Bini a fost suspendat pe o perioadă de 13 luni, ca urmare a unei încălcări a programului anti-doping.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bini a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă la un control făcut în 26 aprilie, la un turneu M15 din Brazilia. În eşantionul de urină prelevat s-au descoperit metaboliţi de clomifen, suubstanţă antiestrogenică.

Sportivul a recunoscut încălcarea programului anti-doping şi a prezentat dovezi că sursa clomifenului a fost un supliment contaminat produs în Brazilia. ITIA precizează că a primit şi alte dovezi de la sportiv, inclusiv fotografii cu suplimentul respectiv în lunile dinaintea depistării pozitive şi un program detaliat al folosirii suplimentului.

Laboratorul acreditat de WADA de la Montreal a confirmat că rezultatul pozitiv a venit în urma folosirii unui supliment contaminat.

În cazurile în care încălcarea regulamentelor antidoping este intenţionată, se dictează o suspendare pe patru ani. În cazurile în care nu există intenţie, suspendarea este de doi ani, cu posibile reduceri în funcţie de gradul de vină sau de neglijenţă.

“În acest caz, ITIA a acceptat faptul că încălcarea nu a fost intenţionată şi că sportivul nu a avut o vină semnificativă sau neglijenţă în ceea ce priveşte încălcarea. ITIA a propus şi Bini a acceptat 13 luni de suspendare”, se arată pe site-ul itia.tennis.

Luna trecută, ITIA anunţa că Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru încălcări ale programului anti-doping. Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat în 2022, la US Open. Şi în cazul româncei argumentul apărării a fost cel al unui supliment contaminat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.