Rugbistul Israel Folau, al cărui contract cu federaţia australiană, Rugby Australia (rugby în 15), a fost reziliat anul trecut după afirmaţiile homofobe făcute de acesta pe reţelele de socializare, a semnat cu echipa de rugby în XIII, Dragons Catalans.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formaţia franceză din Super League a anunţat că Folau a semnat un contract pe un sezon.

 

În luna aprilie 2019, federaţia australiană, Rugby Australia (rugby în 15), i-a reziliat contractul de jucător profesionist lui Israel Folau, după afirmaţiile homofobe făcute de acesta pe reţelele de socializare. "Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Din acest motiv, contractul lui Folau a fost reziliat în cele din urmă şi sportivul a ratat Cupa Mondială din Japonia.

Israel Folau avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său, în valoare de multe milioane de dolari anual. Sportivul a evoluat de 73 de ori în echipa naţională.

Ulterior, Folau a dat în judecată federaţia australiană (Rugby Australia) şi clubul NSW Waratahs, pentru că i-au reziliat contractul de sportiv profesionist.

În plângerea formulată la Curtea federală australiană, Folau cerea despăgubiri între 10 şi 14 milioane de dolari australieni şi permisiunea de a-şi duce mai departe contractul de rugbist profesionist.

Sportivul acuza Rugby Australia şi clubul NSW Waratahs de discriminare, considerând că rezilierea înţelegerii a fost făcută din cauza convingerilor sale religioase.

În cele din urmă, Federaţia australiană (Rugby Australia) şi Israel Folau au ajuns la un acord şi au încheiat litigiul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.