Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, reales, luni, în funcţie, a negat că ar fi fost susţinut politic la alegeri, aşa cum a sugerat contracandidatul său, Sorin Drăgoi, şi îi recomandă acestuia să-şi pună capacităţiel manageriale în slujba clubului al cărui preşedinte este, ACS Poli Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ceea ce priveşte intervenţiile recente ale domnului Sorin Drăgoi, doresc să transmit atât domniei sale cât şi publicului larg că sportul trebuie să însemne în primul rând fair-play şi eleganţă. După o viaţă întreagă petrecută în slujba fotbalului, am convingerea că atunci când pierzi o competiţie, spiritul sportiv te obligă să strângi mâna adversarului în loc să cauţi explicaţii conspiraţioniste pentru înfrângere. Deşi am evitat să fac acest anunţ în spaţiul public până acum, aduc la cunoştinţa tuturor celor interesaţi că încă de la începutul lunii octombrie am avut propunerea scrisă a 11 cluburi membre pentru a continua la conducerea LPF pentru încă un mandat. Consider că susţinerea masivă a majorităţii cluburilor membre LPF înlătură orice speculaţii în legătură cu imixtiunea politicului în alegerile care au avut loc ieri. Sper să lăsăm în urmă disputele inutile, care nu ajută fotbalul, şi îi urez domnului Sorin Drăgoi să îşi pună întreaga capacitate managerială în slujba clubului pe care îl conduce", a declarat Iorgulescu, într-un comunicat, postat, marţi, pe site-ul LPF.

Preşedintele ACS Poli Timişoara, Sorin Drăgoi, învins categoric, cu 13-1, de Gino Iorgulescu la alegerile pentru şefia LPF, a declarat că votul s-a schimbat duminică seară, după ce în presă a apărut o declaraţie a liderului PSD, Liviu Dragnea.

"E greu când candidezi cu cineva preferat să reuşeşti să schimbi mentalitatea şi să faci ceva pentru fotbalul românesc. A fost un vot deschis, nu a fost jenant. Era jenant dacă nu participam. Şi la 5-0 nu retragi echipa de pe teren, joci în continuare. Sunt mai supărat pentru Poli decât pentru votul de azi. Eu am încerca să fac în aşa fel încât lucrurile să se schimbe, să fie un nou început pentru fotbalul românesc, nu am reuit să conving cluburile, sper ca peste 4-5 ani când ne întâlnim să fie un fotbal mai bun. Sunt convins că votul s-a schimbat aseară. Dezamăgit sunt de situaţia fotbalului românesc, nu de voturile pe care le-am primit sau nu le-am primit. Rămâne să stabiliţi dumneavoastră dacă se votează politic sau nu, eu am simţit că oamenii au votat pentru lucruri mai bune în fotbal şi le respect opţiunea", a declarat Drăgoi, după Adunarea Generală de alegeri.

El face referire la o declaraţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, acordată Gazetei Sporturilor, în care s-a arătat deranjat de faptul că numele său este asociat cu cel al lui Drăgoi.

"Am fost coleg de facultate cu Drăgoi, dar de atunci nu cred că l-am mai văzut de două, trei ori. Şi atunci cred că a fost o întâmplare. Am văzut declaraţiile lui şi am fost deranjat că-şi asociază candidatura la Ligă cu numele meu. O spun clar: nu îl susţin pe Sorin Drăgoi! Chiar am fost deranjat că numele meu a apărut în declaraţiile sale în ultima perioadă. Nu vreau să mă implic absolut deloc. Eu nu cred că politicul poate decide cine să câştige alegerile la ligă sau la federaţie. Nu cred! Şi nu cred că e sănătos să se întâmple asta. Am o relaţie veche cu Gino, dar asta nu înseamnă că eu îl ajut să câştige alegerile. Am un preferat, dar să câştige cine merită", a declarat Dragnea, pentru gsp.ro.

Gino Iorgulescu, 61 de ani, a câştigat un nou mandat la conducere LPF, el fiind reales în funcţie, luni, în cadrul Adunării Generale a forului, cu 13 voturi pentru şi unul împotrivă, în faţa lui Sorin Drăgoi, 52 de ani. Gino Iorgulescu are de luni un nou mandat, pe cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.