Antrenorul CFR Cluj, Edward Iordănescu, a declarat, miercuri, după ce echipa lui a urcat provizoriu pe primul loc, că se va uita detaşat la meciul Universitatea Craiova - FCSB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Felicit echipa, pentru că era un moment important, nu numai un joc cu miză mare, presiune mare automat, cu un adversar cu calitate şi capacitate bună. Dar momentul era important pentru că veneam după meciul cu Craiova şi nimeni nu te aşteaptă, timpul e foarte scurt. Toţi jucătorii au simţit că nu trebuia să pierdem cu Craiova şi faptul că am intrat foarte bine în joc, am avut prima ocazie în minutul 3, asta ne-a dat curaj şi încredere. Jocul a mers natural în prima repriză, am consolidat bine faza atacului poziţional, am creat ocazii, am reuşit să marcăm goluri, una peste alta e bine că am intrat la pauză cu diferenţă, pentru că am putut să gestionăm bine avantajul. M-au bucurat şi realizările lui Sigurjonsson, are nevoie de moral, are nevoie de încredere, dar eu cred că echipa a făcut un efort foarte bun. Repriza a doua a fost un pic mai departe de ceea ce aş fi dorit eu, dar nu pot să fiu supărat pentru că rezultatul era cel mai important. În repriza a doua am cedat iniţiativa, am pierdut teren, am mutat centrul de greutate şi totul a plecat de la faptul că nu am mai avut agresivitatea din prima repriză. Însă e normal, e un consum mare energetic, eg reu, a intervenit şi starea asta de spriti de autoconservare. Nu am pregătit asta pentru repriza doua, am pregătit acelaşi lcuru, să începem cu un forcing în primele 15-20 de minute, să ţinem de minge, dar contează că echipa a aspirat bine şi momentele de presiune ale adversarului şi nu am primit gol şi am pus cele trei puncte în clasament, care sunt foarte importante. În rpima repriză am făzut şi un joc estetic foarte bun, cu o bună circulaţie a mingii, complexitate în joc, ocazii. De mâine intrăm în linie dreaptă pentru pregătirea jocului cu FCSB, unul probabil extrem de important în economia clasamentului final, nu decisiv, dar extrem de important. Dacă aş putea să stabilesc eu rezultatul (n.r. - la Craiova - FCSB) vi l-aş spune pe loc. Şi cum să fie, şi cum să se desfăşoare. Nu pot. O să încerc să privesc detaşat, dar în acelaşi timp cu atenţia necesară acest joc, pentru că urmează disputa cu FCSB. E un joc deschis, probabil, oricărui rezultat, cu Craiova în revenire de formă şi de moral, de entuziasm, cu FCSB care vine după un joc în care a suferit, a pierdut. Sunt jocuri grele, aceasta este realitatea şi e greu să duci nivelul şi ritmul joc de joc, 90 de minute, din trei în trei zile la parametrii pe care multă lume i-ar dori. (n.r. - despre arbitraj) Mi s-a părut un joc condus într-o manieră europeană, mi-a plăcut foarte mult - şi nu spun asta pentru că am câştigat - că a lăsat jocul liber. Să încercăm să incurajăm intensitatea, adversitatea, să nu fragmentăm jocul, pentru că dacă ne uităm după Europa şi vrem să fim acolo, asta trebuie. Şi asta am văzut în foarte multe momente, un joc liber, lăsat aşa cum trebuie. Nu pot să spun că au fost decizii care să influenţeze jocul şi până la urmă asta cere orice rezultat", a declarat Iordănescu, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

CFR Cluj a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), echipa FC Botoşani, în etapa a IV-a a play-off-ului Ligii I. Ardelenii urcă provizoriu pe primul loc, cu două puncte avans faţă de FCSB, de pe locul 2. Câte un jucător de la fiecare echipă a fost eliminat, în finalul întâlnirii.

A marcat: Sigurjonsson '25, '28.

În minutul 88, Păun l-a faultat pe Al Mawas, trăgându-l tare de tricou. Sirianul a reacţionat şi a vrut să-şi facă singur dreptate, apoi jucătorii celor două echipe au făcut un meleu şi s-au împins reciproc. După această fază, Latovelvici şi Al Mawas au fost eliminaţi.

Clasament: 1. CFR Cluj – 41 de puncte, 2. FCSB – 39, 3. Universitatea Craiova – 34 de puncte, 4. Sepsi – 30 de puncte, 5. FC Botoşani – 25 de puncte, 6. Academica Clinceni – 22 de puncte.

Etapa se încheie, joi, de la ora 19.45, cu întâlnirea CS Universitatea Craiova - FCSB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.