Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, s-a declarat în favoarea izolării complete a echipelor din play-off în cantonamente închise până la finalizarea Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este prima soluţie avansată de noi, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cred că, cel puţin pentru ultimele trei etape care mai sunt de disputat pentru play-off, pentru că el contează cel mai mult, practic îţi dă rezultatul final şi viitoarele participante în cupele europene, cred că ar fi cea mai indicată situaţie, nu cred că este un efort prea mare ca ultimele meciuri să se fie protejate suplimentar şi echipele să apeleze la acest tip de cantonament de pregătire sportivă, izolându-se astfel faţă de ceilalţi. Cred că problemele au apărut în afara meciurilor, în afara stadioanelor. Competiţia se desfăşoară după nişte reguli clare, care se respectă, fiind o situaţie destul de bine controlată. Ceea ce se întâmplă în afara activităţii sportive, modul în care cluburile gestionează, controlează, organizează un program sportivilor nu mai ţine de noi şi ei sunt direct responsabili în a gestiona aceste situaţii care au adus câteva echipe româneşti în pragul unor situaţii care sunt practic focare din punctul meu de vedere. Petrolul a fost prima echipă care a avut asemenea probleme, Dinamo şi acum CFR Cluj", a declarat Stroe, luni, la Digi 24.

Alte cinci cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate la campioana CFR Cluj, doi jucători şi trei membri ai staff-ului, ridicând numărul total din lotul ardelenilor la şase, informează looksport.ro.

Primul caz, jucătorul Adrian Păun, a fost anunţat sâmbătă şi a dus la amânarea meciului FCSB – CFR Cluj, din aceeaşi zi, din etapa a VIII-a (din zece) a play-off-ului Ligii I.

Portarul Grzegorz Sandomierski, mijlocaşul Damian Djokovici, antrenorul secund Costin Curelea, preparatorul fizic Cristian Dragotă şi antrenorul cu portarii Cristian Moldovan sunt şi ei purtători ai virsului Sars-CoV-2.

Următorul meci al clujenilor este programat duminică, pe teren propriu, cu FC Botoşani.

O altă echipă grav afectată de Covid-19 este Dinamo, unde au fost înregistrate zece cazuri în lot şi unul în staff.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.