Portarul Ionuţ Andrei Radu, căpitanul naţionalei under 21 a României, le-a ţinut un discurs de încurajare coechipierilor săi înaintea meciului cu Bosnia-Herţegovina, pe care FRF l-a făcut public. Sub privirile selecţionerului Mirel Rădoi, goalkeeper-ul de la Genoa şi-a chestionat mai întâi colegii cu privire la jucătorii pe care îi au în marcaj. apoi le-a spus:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Băieţi, ascultaţi-mă ce vă spun acum: intrăm temperaţi, concentraţi, nu răspunde provocărilor, nu e bine, nu ne ajută cu nimic, concentraţi până la sfârşitul meciului. Am văzut cu toţii în meciul cu Portugalia ce putem obţine fiind o echipe şi luptând până la ultima secundă. Ăia suntem noi, acela este spiritul care ne-a ajutat să fim în ipostaza asta, de a fi la 90 de minute, 90, de a face ceva important. Ar fi păcat să dăm cu piciorul, aşa gândiţi-vă acum, gândiţi-vă că la început nu a crezur nimeni în noi, doar noi de aici am crezut. Depinde de voi acum, depinde de noi şi data trecută era un singur obiectiv. Din meciul ăsta ieşim învingători pentru că am muncit, am făcut sacrificii să jucăm un campionat european şi aşa o să fie! Toată luema e cu noi aici. Trebuie să fim mândri că suntem azi aici şi avem şansa asta. Ieşim afară şi o să luăm ce merităm! În seara asta, toţi de aici, toţi, o să ducem România pe primul loc. Hai, băieţi! Luptăm până la ultima secundă, temperaţi, calmi. Dacă arbitrul dă zece minute de prelungire, zece minute de rpelungire jucăm, calmi şi cu aceeaşi mentalitate de la început, aceeaşi din meciul cu Portigalia", le-a spus jucătorul de 21 de ani colegilor, în vestiar, înaintea partidei.

Radu a apărat un penalti în minutul 90+9 în Portugalia, ajutând astfel echipa României să câştige cu 2-1, deşi evolua în numai nouă jucători, după eliminările lui Nedelcearu şi Ivan.

Echipa de tineret a României este foarte aproape de calificarea la turneul final, după ce a învins, marţi, la Ovidiu, cu scorul de 2-0 (1-0), reprezentativa din Bosnia-Herţegovina, în Grupa 8 a preliminariilor Campionatului European din 2019. Au marcat Adrian Petre '16 şi Ianis Hagi '70.

După rezultatele de marţi, România a trecut pe primul loc, cu 18 puncte, din opt meciuri. Bosnia-Herţegovina este pe locul 2, tot cu 18 puncte, dar din nouă partide. Portugalia ocupă locul 3, cu 16 puncte, iar Ţara Galilor este pe locul 4, cu 10 puncte, ambele cu câte opt meciuri jucate. Elveţia (zece puncte din nouă meciuri) şi Liechtenstein (niciun punct) nu mai au şanse de calificare.

România va mai juca două meciuri în această grupă, ambele pe teren propriu, cu Ţara Galilor, la 12 octombrie, şi cu Liechtenstein, la 16 octombrie. La aceeaşi dată, 16 octombrie, va avea loc meciul Portugalia – Bosnia-Herţegovina. Portughezii mai au un meci în Liechtenstein, la 11 octombrie.

La turneul final se califică direct doar prima clasată în grupă. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE.

Pentru a fi siguri de calificarea de pe primul loc, "tricolorii mici" mai au nevoie de patru puncte în ultimele două meciuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.